Liebherr-importeur SOMTP

Demo Days - September 2022

SOMTP zal tijdens Demo Days onder andere aanwezig zijn met de Liebherr R936Compact en R920Compact, 2 graafmachines op rupsen. In 2014 kwam de distributie van het Liebherr grondverzetmaterieel voor België in handen van SOMTP. Het bedrijf is ambitieus en investeert veel in zijn distributienet, om zo dicht mogelijk bij de klanten te zijn. Sinds begin 2016 heeft SOMTP een eigen Belgische zetel in Suarlée (bij Namen) en vorig jaar kwam er een tweede zetel bij in Evergem, bij Gent.

Sterk aanbod op Demo Days

Liebherr is een premiummerk in de wereld van bouwmachines, dat staat buiten kijf. Liebherr-machines combineren topprestaties met een laag verbruik en een lange levensduur. Eén van die machines is de compacte mobiele graafmachines A914, maar ook de L566 Wiellader. Deze wielladers van de X-Power range, die overal goed worden ontvangen, blinken uit door hun laag verbruik, bieden een uitstekend comfort en zicht rondom. Dat laatste is te danken aan het feit dat de Liebherr-motoren de strengste uitstootnormen halen zonder roetfilters, dank zij de gepatenteerde injectie van Liebherr.

Er zal ook veel belangstelling zijn voor de zwaardere graafmachines, zoals de nieuwe R936Compact en de R920 Compact graafmachine op rupsen.

De R936 Compact situeert zich in het gamma compacte machines van 15 tot 35 ton, met een werkklaar gewicht tussen 25,4 en 29,5 ton. Ze neemt bijzonder weinig plaats in dankzij een draaistraal achteraan van slechts 1,7 m en een zwenkstraal vooraan van 1,9 m. Dit maakt haar tot een ideale machine voor werven waar weinig plaats is. Krachtbron is een Liebherr dieselmotor in overeenstemming met de Fase IV/Tier 4f die 129 kW/175 pk levert, hetzij 8% méér dan het vorige model. De prestaties worden verder verhoogd dank zij nieuw ontwikkelde hydraulische componenten. Het zwenkkoppel van de bovenwagen bedraagt 84 kNm, 18% meer dan voorheen. Dit komt vooral de cyclustijden bij laadwerkzaamheden en op hellingen ten goede.

Er is veel veranderd sinds het aantreden van een nieuwe Belgische distributeur voor het Liebherr grondverzet- en overslagmaterieel. SOMTP is immers een echt familiebedrijf, dat werkt met zijn eigen kapitaal en dat alles in het werk stelt om zijn doelstellingen te bereiken. Het team hangt hecht aan elkaar, de service en de reactiviteit gingen er met reuzesprongen op vooruit en de relatie met de Liebherr-productiecentra is veel intenser, wat ook rechtstreeks ten goede komt aan de klanten.

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

Door uw e-mailadres in te vullen, gaat u akkoord met de privacy policy.

www.demodays2020.be maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u expliciet akkoord met het gebruik van deze cookies.